Finns det någon här som ännu inte har bakat med rabarber i år? Det känns som att alla sociala medier inom bakning innehåller någon form av rabarber. Det tycker jag är jätteroligt och väldigt inspirerande att det finns så himla mycket olika att göra med dessa fantastiska bladskaft. Mitt bidrag till Rabarber-hysterin är muffins. Himmelska Rabarbermuffins med en touch av Vanilj, Citron och Kanel, toppad med Smuldeg! Dessa muffins är något utöver det vanliga. Rabarber, Kanel, Vanilj, Citron och Smuldeg i samma. Jag tror inte ens att ni kan tänka er hur dessa smakar. De är ljuvliga! Ingredienser:2 Ägg1 1/3 dl Strösocker2 tsk Vaniljsocker100 g Smör1 1/4 dl Mjölk3 3/4 dl Vetemjöl2 tsk Bakpulver1 krm Salt Fyllning: 180 g Rabarber1 msk Smör1 1/2 msk Strösocker1 1/2 msk malen Kanel Smuldeg: 50 g Smör1 1/2 dl Havregryn1/2 dl Strösocker1/2 dl VetemjölSkalet av 1/2 Citron Gör så här:Börja med att sätta ugnen på 225°C.Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och luftigt i en bunke.Smält smöret och häll sedan ner mjölken i kastrullen så att smöret blir ljummet.Rör sedan ner mjölkblandningen i äggsmeten och rör om.Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke för sig och häll sedan ner det under omrörning i äggsmeten.Ställ ut 14 muffinsformar i en muffinsplåt och full dem med lika mycket smet i varje.-Skär rabarberna i små bitar och stek dem mjuka i smör.Strö över kanel och socker och stek ett par minuter på väldigt låg värme.Låt dem sedan svalna en stund innan du klickar ner det i muffinsformarna.-Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke.Arbeta ihop till en jämn och fin smuldeg.Strö sedan smuldegen över muffinssmeten i alla formar.-Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. LYCKA TILL! ♡