När det kommer till sockerkaka så går det att variera i det oändliga. Jag har gjort sockerkaka som smakar kanelbulle, hallon, blåbär, osv. osv. Jag älskar sockerkaka och kommer att fortsätta experimentera med smak och form. Till denna Sockerkaka har jag använt mig av receptet på min Kanelbullesockerkaka som grund. Det är den allra godaste sockerkakan i mitt tycke. Den blir så otroligt saftig och god. :-) Sockerkaka med Jordgubbar, 8 bitar: 85 g smör 1.5 dl strösocker 1 ägg 1.5 dl filmjölk 2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 krm salt 100 g färska jordgubbar Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, 20 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan ägg och strösocker fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna ihop med det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen. Dela jordgubbarna i 4 delar och lägg dem på smeten. Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Tag ut och låt svalna. Hoppas att det ska smaka. ♥