Idag har jag bakat en otroligt god Morotskaka i långpanna. Den blev så saftig och med en ljuvlig smak av kanel och lite apelsin. Kanel gör sig otroligt fint med lite syrligt apelsinskal. Och så blir det så fint också med lite färg på frostingen, inte sant? :-) Alltså frostingen.. OJ så god! Kan äta den direkt ur bunken, så god tycker jag att den är. Jag blandar philadelphiaost med creme fraîche. Och så massa vanilj såklart. Saftig morotskaka, 20 bitar: Morotskaka: 150 g smör 4 ägg 3 dl strösocker 3.5 dl vetemjöl 4 dl finrivna morötter 2 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 msk vaniljsocker 2 tsk kanel 1 nypa salt Frosting: 300 g philadelphiaost 1.5 dl creme fraiche, 34% 2.5 dl florsocker 2 msk vaniljsocker + rivet apelsinskal Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form med bakplåtspapper, 25x35 cm. Smält smöret och låt stå. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i ett par minuter. Finriv morötter. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel och salt i en skål. Rör ner smöret i äggvispet och tillsättt sedan morötterna. Rör till sist ner mjölblandningen. Rör ihop en klumpfri smet. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Stickan skall vara torr när kakan är klar. Låt svalna helt. Frosting: Vispa Philadelphiaost och creme fraiche riktigt fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker, vispa ytterligare någon minut till ett fluff. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och toppa med finrivet apelsinskal. Skär i bitar. Hoppas att det ska smaka! ♥