En saftig Sockerkaka med Blåbär i. Det kan aldrig slå fel, tänker jag. Sedan jag var liten så har jag älskat bakverk med blåbär i. Annars är jag inte så förtjust i själva bäret - att bara äta det som det är. Men blåbärspaj, blåbärsmuffins eller som nu - i en kaka. Ja, då tackar jag sällan nej. Jag använder mig av samma grundrecept som till min kanelbullesockerkaka samt min ljuvliga hallonkaka. Det är den godsate och mest saftiga sockerkakan som finns, det lovar jag. Och jag ser just därför ingen anledning till att experimentera fram ännu fler recept på sockerkakor när det inte går att få bättre.. :-) Saftig Blåbärskaka, 8 bitar: 85 g smör 1.5 dl strösocker 1 ägg 1.5 dl filmjölk 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 100 g färska blåbär (andra bär funkar också) Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra samt bröa en form, 20 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa upp strösocker och ägg fluffigt. Tillsätt sedan det smälta smöret, filmjölken och resterande ingredienser - utom blåbär. Rör ihop en klumpfri smet och tillsätt sedan hälften av blåbären, rör ihop. Häll smeten i formen och toppa sedan med resterande bär. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Tag ut och låt svalna innan du lossar kakan från formen. Här finns en bild med recept att printa ut om du vill ha receptet nära. Hoppas det ska smaka. :-) Fler recept på mjuka kakor: Jordgubbssockerkaka Kanelbullesockerkaka i långpanna Hallonkaka Morotskaka Kärleksmums