Saftig Äppelkaka med kanel är en alldeles underbart god kaka. Den blir otroligt saftig och väldigt smakrik. Jag har två lager med äpple i kakan vilket ger extra god smak och saftighet till kakan. Gillar du inte när det är mycket äpple i kakan så kan du givetvis skippa det understa lagret. När kakan är lite ljummen så smakar den som allra godast när du lägger på en kula vaniljglass. Gärna gammeldags vanilj, det gifter sig på ett ljuvligt vis får och smaklökarna att dansa i takt. Särskilt gott är det när glassen smälter och rinner ner över kakan en aning. Se på bilden! MUMS!TIPS: * Glutenfri: Byt ut vetemjölet mot hälften glutenfri mjölmix och hälften potatismjöl. * Förvaring/hållbarhet: Förvaras i burk med tättslutande lock eller påse. I skafferi (3 dygn) eller frys (3 månader). * Här finns fler goda recept på mjuka kakorSaftig Äppelkaka med kanel, 12 bitar:Ingredienser: 100 g smör1 dl mjölk 3 ägg2 dl strösocker 3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 nypa saltÄppelfyllning: 2 äpplen 0.5 dl strösocker 2 tsk kanelGör så här:Sätt ugnen på 175°c över och undervärme och smöra samt bröa en form (22 cm) med löstagbar kant.Skala, kärna ur och dela äpplen i lagom tjocka skivor.Smält smöret och rör ner mjölken, låt stå.Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, rör ner smörblandningen.Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smeten. Vänd runt med en slickepott.Häll hälften av smeten i formen och tryck ner hälften av äppelskivorna. Blanda strösocker och kanel och strö hälften av blandningen på kakan.Bred ut resterande smet över äpplena och tryck sedan ner resterande skivor. Toppa med sista kanelsockret.Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter - känn med sticka som ska vara torr.Tag ut och låt svalna en aning i formen innan du lossar kanten. Lycka till med att baka en saftig äppelkaka med kanel! Missa inte att följa mig på instagram där du dagligen får massor med inspiration till bakningen.