Mandelkaka med hallon. Krispig på ytan och mjuk i mitten. Sötman balanseras fint av syrliga hallon. En enkel och god kaka!Idag bakade jag en mandelkaka med hallon till fikastunden. Enkelt och fantastiskt gott. Ytan blir lite krispig och seg, och mitten blir mjuk och lite kladdig. Mandel och hallon är en ljuvlig kombination som jag verkligen rekommenderar. Särskilt i denna kaka! Jag toppade med lite mandelspån för att få lite extra crunch i kakan. Jag älskar när krispigt möter mjukt! Du kan toppa med något annat om du så önskar, kanske kokos? Eller maräng av något slag. Mums!Här finner ni fler recept på goda mjuka kakor.Mandelkaka med hallon, 12 bitar:Mördeg: 100 g smör3 dl vetemjöl1 ägg2 msk strösocker1 tsk vaniljsockerFyllning:3 ägg 1 äggula1.25 dl strösocker1 msk vaniljsocker3.5 dl mandelmjöl125 g färska hallon0.5 dl mandelspånGör så här:Tillsätt alla ingredienser till mördegen i en matberedare. Mixa snabbt ihop en smidig deg.Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca. 13x36 cm (reklamlänk till formen här). Ställ i kylskåpet i 25 minuter.Sätt ugnen på 175°c över/undervärme.Fyllning: Rör ihop ägg, äggula och strösocker med en slickepott. Tillsätt sedan vaniljsocker och mandelmjöl, rör ihop.Häll smeten i den kylda formen och tryck sedan ner hallon. Toppa med mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter.Tag ut och låt svalna. Lycka till med din kaka! Glöm inte att kika in på min instagram för mer inspiration.