<p style="text-align:center;">Ni vet när man vaknar på morgonen och det är strålande sol och klarblå himmel.<br>Det hinner gå 2 minuter innan man bestämt sig för att åka till stranden. Den känslan är fantastisk!<br>Kort därefter ska badkläder på, handdukar ska packas och likaså en picknickkorg med massa gott och enkelt.<br>Skafferiet kanske ekar tomt efter sötsaker? Då gäller det att ha en kaka som går fort att svänga ihop och blir perfekt som picknickfika.<br>Denna kaka är en kaka som alltid hänger med oss ut på picknick och andra äventyr.<br>Du hinner baka denna kaka medan resten av familjen packar ner sina handdukar och blåser upp badbollen.<br>Den blir luftig, saftig och oerhört god med en smak av kanel och en mild ton av vanilj.</p><p style="text-align:center;"><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6328.jpg"> </a>En sockerkaka som jag alltid kommer att svänga ihop när tiden är knapp.</p><p style="text-align:center;"><i>Kanelbullesockerkaka:</i><br>85 g Smör<br>1.5 dl Strösocker<br>1 Ägg<br>1.5 dl Filmjölk<br>1 tsk Kanel, malen<br>2 dl Vetemjöl<br>1 tsk Vaniljsocker<br>2 tsk Bakpulver<br>1 krm Salt<br>+ Kanel<br>+ Pärlsocker</p><p style="text-align:center;"><strong>Gör så här:</strong><br>Börja med att sätta ugnen på 175°C.<br>Smörj och bröa en form, 20 cm.<br>Smält smöret och blanda ner kanelen.<br>Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.<br>Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.<br>Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet.<br>Häll upp i formen och strö över kanel och pärlsocker.<br>Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.<br>Packa ner i picknickkorgen och skär den i lagom stora bitar när den har svalnat.</p><p style="text-align:center;"><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6305.jpg"> </a>Ha nu en underbar dag i solen, kära ni! ♥</p><p style="text-align:center;">LYCKA TILL! ♡</p>