Denna Kanelbullesockerkaka är min absoluta favorit när det kommer till Sockerkakor. Den blir otroligt saftig tack vare filmjölken som jag tillsätter, den är bakad på äkta smör, med kryddor som vanilj, kanel och kardemumma. Och så toppad med lite pärlsocker. Ja, den har allt. Denna kaka räcker till många. Och om ni (mot förmodan) inte skulle äta upp hela kakan inom ett par dagar så funkar det superbra att frysa in den. Frys den gärna när den är färsk. Så om du vet med dig att familjen inte kommer att äta upp hela kakan - frys då ner bitarna direkt när den har svalnat efter gräddning. Så är den lika färsk när du sedan tinar upp den igen. Det är perfekt att baka i långpanna inför kalas och andra festliga tillfällen. Kanelbullesockerkaka i Långpanna, 24 bitar: 200 g smör 3 ägg 3 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 4 dl vetemjöl 4 dl filmjölk 2 tsk bakpulver 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 nypa salt + kanel, kardemumma & pärlsocker Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan upp ägg och strösocker fluffigt med elvisp i 3 minuter. Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet. Häll smeten i långpannan och toppa med kanel, kardemumma och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i bitar. Hoppas att din Kanelbullesockerkaka i långpanna ska smaka. :-) Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni gillar receptet. Kram ♥