Denna kaka är på riktigt den allra bästa Äppelkakan som finns. Ärvda recept brukar ju vara de som är allra bäst, och så även detta. Det är jättegammalt och bakas med kaffekoppsmått. Bara en sådan sak, kaffekoppsmått. Äppelkakan blir inte så himla hög då satsen är liten och då den inte innehåller så värst mycket bakpulver. Men däremot är den desto mer saftig. En sådan kaka som det inte går att baka ta en bit av, och visst är det positivt? Alla som har- eller har haft en farmor/mormor eller till och med gammelfarmor/mormor har förmodligen smakat en liknande kaka. Om ni provar denna så kan ni väl berätta för mig hur ni tycker att den smakar, och om den kanske påminner er om ett fint minne eller så? :) Ett kaffekoppsmått är lika med 1.5 dl, så det är så jag skriver i detta recept så att det blir enklare för er att följa det. Gammeldags Äppelkaka, 10 bitar: Ingredienser: 1 ägg 1 dl strösocker 50 g smält smör 1.5 dl vetemjöl 2 små äpplen strösocker & kanel till topping Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en limpform (1.5 l) med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker riktigt poröst och tillsätt sedan det smälta smöret och vetemjöl. Rör ihop en slät smet och häll den sedan i formen. Skala och kärna ur äpplena, skär dem sedan i skivor och tryck ner dem i smeten. Strö över strösocker och kanel och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-35 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär upp den. Serveras gärna med vaniljsås. Vilket är ditt godaste recept med Äppelkaka?