Chokladkaka med en fluffig chokladfrosting som doftar av kaffe, toppad med lite chokladströssel och centergodis. Så enkelt men ack så gott. Chokladkakan blir som lite kladdig i mitten och mer torr i kanterna, om än supersaftig. En blandning av kladdkaka och sockerkaka skulle vara en bra förklaring. En mastig chokladkaka helt enkelt.Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.Vegansk: Byt ägg mot 2 msk havregrädde. Använd mjölkfritt smör och växtbaserad färskost. Byt godiset till veganskt alternativ.Förvaring: Förvaras i en tårtkupa i kylskåpet.Hållbarhet: Håller i 3 dagar i kylskåp och 3 månader i frys (frys kakan utan frosting).Chokladkaka med chokladfrosting, 8 bitar:Chokladkaka:125 g smör3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl0.5 dl kakao1 tsk vaniljsocker0.5 tsk bakpulver1 nypa saltFrosting: 100 g rumsvarmt smör100 g rumsvarm färskost5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 dl kakao3 msk kokt kaffeTopping:1 rulle centergodis2 msk strössel av valfri sortGör så här:Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra- samt bröa en form med löstagbar kant, 22 cm.Smält smöret och låt stå.Rör ihop ägg och strösocker i en bunke för sig. Tillsätt det smälta smöret och arbeta sedan in resterande ingredienser. Rör till en jämn smet.Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt, ställ gärna i kylskåp i 1-2 h.Frosting: Vispa samtliga ingredienser till en fluffig frosting. Vispa med elvisp i 3-4 minuter.Spritsa frostingen på den avsvalnade kakan och toppa sedan med strössel och godis. Hoppas att det ska smaka! ♥Glöm inte att följa mig i mina andra kanaler - Facebook & Instagram.