Blåbärskaka med smuldeg. Ja, som en ljuvlig kombination av blåbärskaka och blåbärspaj. Så kan det gå när en inte kan välja mellan just sockerkaka eller paj. Himla bra tycker jag, att det går att få allt i samma kaka. Denna är en ny favorit och jag kan inte sluta äta av den.. :-) Denna kaka blev galet saftig och smakrik. Jag ÄLSKAR blåbär i bakverk. Det är perfekt nu när skogen fullkomligt lyser av dessa små härligt lila bär. Smuldegen ger lite karaktär åt kakan och ett fint tuggmotstånd som jag gillar. Tillsätt lite kokos också om du vill - eller byt ut havregryn mot kokos. Det har jag provat och det är också sådär himmelskt smarrigt. Blåbärskaka med smuldeg, 20 bitar: Smuldeg: 75 g rumsvarmt smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker Blåbärskaka: 175 g smör 3 stora ägg 2 dl strösocker 3.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 3 dl blåbär Gör så här: Smuldeg: 1. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa, låt stå. Blåbärskaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och klä en form (20x25 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 2. Smält smöret och låt stå. Vispa sedan ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp, rör ner de torra ingredienserna tillsammans med smöret och arbeta ihop en klumpfri smet. 3. Häll smeten i formen och strö över dina blåbär. Smula till sist över smuldegen. 4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 35-40 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar, tag ut och låt svalna innan du skär den i bitar. Serveras gärna med vaniljkräm. Hoppas att det ska smaka! ♥