God middag! Som utlovat tänkte jag dela med mig av ett recept på en ljuvlig Äppelkaka. Som en saftig sockerkaka fylld med massa goda äpplen och kryddig Kardemumma. Finns det någon godare kombination än Äpple och kardemumma? Ja, den slår till och med Äpple & Kanel, med hästlängder enligt mig. Kardemumma är liksom en av mina absoluta favoritkryddor i bakning. :)) Det är verkligen en enkel kaka att baka. Fort går det också! Och det är så himla tacksamt att baka denna kaka då det går jättebra att frysa in den och plocka fram när ni ska fika. Kakan passar perfekt att packa ner i picknickkorgen. Den håller sig fräsch ett par dagar i rumstemperatur. Och den är ljuvlig att servera lite ljummen med vaniljvisp. Jamen ni förstår! Att pudra lite florsocker över gör så himla mycket för utseendet tycker jag. Det lyfter liksom utseendet en hel del och jag tycker att det ser så himla mycket godare ut med ett "snötäcke" på kakan än bara vilken sockerkaka som helst. Dock kan det vara fint att kunna se äpplena också. Jaja, det är en smaksak. Huvudsaken är ju att den är god, inte sant? Äppelkaka med Kardemumma: 150 g Smör 2 dl Strösocker 2 Ägg 2 dl Vetemjöl 1.5 tsk Bakpulver 1 stort Äpple 2 tsk Kardemumma, malen - Börja med att sätta ugnens på 180°C och smöra samt bröa en brödform på 1.5 liter. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Kärna ur- och skiva äpplet. Stick ner skivorna i formen. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, känn med en sticka. Om stickan är torr är kakan klar. Tag ut ur ugnen och låt svalna. Lycka till med bakningen! Hoppas det ska smaka.. :)) Kram. Frida