Äppelkaka med frosting. Alltså vet ni? Detta är egentligen min Morotskaka, fast med rivet äpple istället för morot. Så galet enkelt, saftigt och gott. Så glad att denna kaka blev alldeles perfekt. Den blev precis som jag önskade. Så frostingen är alltså den där ljuvliga frostingen som du annars breder på en morotskaka. Med färskost och vanilj. En riktig succékaka som jag hoppas på att ni är många som vill baka i höst. För visst hör äpplen till hösten? Det tycker då jag i alla fall. Och nu börjar våra äpplen bli mogna, så denna kommer jag att baka flera gånger framöver. Äppelkaka med frosting, 20 bitar: Kaka: 4 ägg 4 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver 2 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 1.5 tsk malen ingefära 2 dl neutral olja – t.ex. raps 3 äpplen Frosting: 100 g rumsvarmt smör 200 g färskost 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker Garnering: 1.5 dl sötmandel, hackade Gör så här: Kaka: 1. Börja med att sätta ugnen på 160°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 2. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i 8 minuter. 3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. 4. Arbeta ner olja och grovt rivna äpplen, vänd runt en jämn smet. 5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 40 minuter. Tag ut och låt svalna helt. Frosting: 1. Vispa samtliga ingreidnesr till ett fast fluff med elvisp. Bred frostingen på kakan och toppa med lite hackade mandlar. Hoppas att kakan ska smaka. ♥