Äppelkaka i långpanna kan vara det bästa du kan baka i höst. Du får användning för många äpplen samtidigt som du kan bjuda in hela grannskapet på äppelkaka. Underbart! Äppelkaka i långpanna, 20 bitar: Ingredienser: 200 g smör 3 ägg 3 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 4 dl vetemjöl 4 dl filmjölk 2 tsk bakpulver 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 nypa salt 6-7 äpplen Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan upp ägg och strösocker fluffigt med elvisp i 3 minuter. Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Häll smeten i långpannan och tryck ner äppelskivor. Toppa med lite kanel och kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i bitar. Serveras gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass. Hoppas att det ska smaka! ♥ Fler recept med äpple: Kladdkaka med äpple och kola Syrliga äppelremmar Äppelchips Gammeldags äppelkaka Äppelkaka med kardemumma