<div style="text-align: center"> <div> </div> <div>Idag har jag haft ett enormt sötsug hela dagen. Precis hela dagen.<br />Jag har inte orkat baka någonting då jag har feber och inflammation i tandköttet.<br />Men nu har jag ätit alvedon och känner mig lite piggare, så nu var jag tvungen att svänga ihop något till kvällens film. Idag fick det bli sega Havrerutor med Mjölkchoklad. Enklare än så blir det inte, och kanske inte godare heller?</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Jag tänker att även ni kanske vill ha något gott att mumsa på ikväll framför favoritprogrammet?</div> <div>Så här får ni nu ett toppenbra recept.</div> <div> </div> <div><em>Ingredienser:<br /></em>4.5 dl Havregryn<br />2.5 dl Vetemjöl<br />125 g Smör<br />1 Ägg<br />2 dl Strösocker<br />3/4 dl ljus Sirap<br />1 msk Vaniljsocker<br />1.5 tsk Bakpulver</div> </div> <div>+ Valfri Choklad <br />(Jag gjorde dessa med Plopp sist och det var godast!)</div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:<br /></strong>Börja med att sätta ugnen på 175°C.<br />Klä en form (20x20 cm) med bakplåtspapper.<br />Smält smöret.</div> <div>Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget.</div> <div>Tillsätt sirapen och smöret, och arbeta ihop till en smidig deg.</div> <div>Tryck ut degen i formen och tryck sedan ner chokladbitarna.</div> <div>Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Låt sedan kakan svalna en aning innan du skär den i rutor.</div> <div> </div> <div> </div> <div> <div><span>LYCKA TILL! ♡</span></div> </div> </div> </div>