Idag får vi nöja oss med Instagramredigerade bilder. Det fungerar finfint när kameran är på vift! Nu kommer jag att dela med mig av ett speciellt recept. Nämligen min farmors fantastiska Kärleksmums.Min farmor är lite gammaldags av sig och går på känslan när hon bakar. Många äldre människor gör det. De har bakat sina kakor så otroligt många gånger så det sitter lite i blodet. Så när jag skulle få receptet av henne så blev hon lite ställd "hjälp, hur lyder receptet?" tänkte hon. Men till slut fick vi fram det och det är jag väldigt glad över. Som man alltid får höra "de bästa recepten går i arv". Ingredienser:150 gram Smör3 dl Vetemjöl2.5 dl Strösocker3 Ägg1 dl Mjölk2 tsk Bakpulver3 tsk Vaniljsocker Detta är alltså en sockerkaksbotten med vaniljsmak. Ingen kakao som det är i vanliga Kärleksmums.Om du däremot vill ha chokladsmak så kan du röra ner 2 msk Kako och då endast en tsk Vaniljsocker. Men tänk på att Kako torkar ut kakan, så ta lite mindre Vetemjöl! Ingredienser till toppingen:100 gram Smör3 msk kallt Kaffe1,5 msk Kako3 tsk Vaniljsocker5 dl siktat Florsocker+ Kokos Gör så här:Börja med att sätta ugnen på 175°C.Tag sedan fram en form, ca 20x30 cm, som du smörar och mjölar. - Jag mjölar alltid mina formar eftersom att jag inte gillar hinnan som det blir av ströbröd. Mjölet smälter in fint i kakan samtidigt som den hjälper kakan att inte fastna i kanterna/botten. Smält smöret i en kastrull på svag värme.Under tiden smöret smälter så vispar du ägg och socker vitt och poröst.Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke.Häll mjölken i smöret och rör ner det i äggblandningen. Vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten och använd en slickepott för att röra ihop till en klumpfri smet. Kom ihåg att aldrig vispa ner vetemjöl/torra ingredienser i en smet där du vispar upp färska ingredienser poröst, t ex. ägg + socker. Om du vispar ner ingredienserna så slår du ur all luft, vilket resulterar i en kompakt och platt kaka. Så vänd alltid ner de torra ingredienserna med hjälp av en slickepott när du bakar en hög och luftig kaka! Häll sedan upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När kakan gräddas är det dags att röra ihop toppingen.Börja då med att smälta smöret.Häll sedan ner kaffet i kastrullen med smöret och rör ner alla torra ingredienser.Rör ihop allt till en klumpfri smet och låt den sedan stå på väldigt svag värme.När kakan svalnat lite så häller du toppingen över kakan och brer ut den så att hela kakan är täckt.Var sedan snabb med att strö över kokosen innan toppingen stelnat. Denna kaka serveras gärna ensam med ett kallt glas saft! :-) LYCKA TILL! ♥