<div style="text-align: center"> <div> </div> <div> <em>Ingredienser:</em></div> <div>50 gram smör<br />2 ägg<br />3 dl vetemjöl<br />2 dl strösocker<br />1 dl mjölk<br />2 msk vaniljsocker<br /> 2 tsk bakpulver<br />+<br />Smör och ströbröd till att bröa formen</div> <div><em>(Då jag inte hittade något ströbröd hemma när jag bakade sockerkaka så använde jag mig av lite vetemjöl istället, vilket faktiskt blev mycket bättre än ströbröd)</em></div> <div> </div> <div>Sätt ugnen på 175°C <br />Smält smöret i en kastrull på låg värme, och låt sedan det svalna. <br />Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst.<br />Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. <br />Blanda tillsist ner det smälta, avsvalnade smöret samt mjölken i äggsmeten.</div> <div>Vispa ihop allt med en elvisp.</div> <div> Smöra och bröa en sockerkaksform och häll smeten i formen. <br />Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.<br />Kontrollera med en teststicka att kakan är färdig innan du tar ut den ur ugnen.<br /> </div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> </div>