[caption id="attachment_2146477966" align="aligncenter" width="708"] Jag serverar gärna min bolognese till en god Bönpasta. Bönpastan har en annan konsistens än vanlig glutenpasta och den ger lite mer tuggmotstånd vilket jag gillar när jag gör en bolognese på sojafärs som blir lite extra krämig. Vad som är så bra med det är att denna rätt även blir glutenfri.[/caption] [caption id="attachment_2146477968" align="aligncenter" width="708"] Jag toppar alltid pasta bolognese med lite nötter eller frön. Det ger ett härligt crunch och blir supergott. Denna gång blev det solroskärnor, andra alternativ är pumpakärnor, hasselnötter eller cashewnötter.[/caption] Vegetarisk Bolognese, till 4 pers: 2 morötter 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g vegetarisk färs (jag använder hälsans kök) 400 g krossade tomater 3 dl vatten 2 msk glutenfri soja 1 kuka färsk oregano 1 kruka färsk basilika salt, peppar och torkad chili 1 dl solroskärnor, krossade Tillbehör: 300 g bönpasta 1 tsk salt Gör så här: Skala motötter, lök och vitlök. Riv morötterna på rivjärn och finhacka både gul lök och vitlök. Fräs morötter, lök och vitlök i en upphettad panna med lite olja. Tillsätt sedan färsen. Stek tills färsen är klar och tillsätt sedan krossade tomater, vatten, soja och finhackad oregano. Smaka av med kryddor och låt sjuda på låg värme i 7 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tag av och servera med såsen. Toppa med färsk basilika och krossade solroskärnor. Hoppas att det ska smaka! Ha en toppenfin tisdag. Kram på er. ♥