Är det någonting som hör sommaren till så är det Tsatsiki. Det tycker i alla fall jag! Jag älskar denna goda yoghurtröra med vitlök och gurka. Och allra godast blir den faktiskt med en hint av Mynta. Har ni inte provat det så beordrar jag er att prova omedelbart! Tsatsiki passar till nästan allt. Jag äter det helst ihop med potatis av något slag, eller i en god wrap. Jag älskar också att doppa ett nygräddat bröd i denna röra. Ett par droppar citron gör även den susen i en tsatsiki. Tsatsiki: Ingredienser: 1 gurka 500 g grekisk yoghurt 1 stor vitlöksklyfta (eller 2 små) några finhackade myntablad några droppar citron salt och vitpeppar efter smak Gör så här: Börja med att riva gurkan på den grova sidan av järnet. Krama ur vattnet ordentligt och låt rinna av en stund i en sil. Rör ner pressad vitlök i den grekiska yoghurten. Tillsätt gurkan, finhackad mynta och citron. Smaka av med salt och vitpeppar och låt sedan dra i kylskåp i en timme innan servering. Ju längre den står desto godare blir den. Vilken kallsås är din favorit?