Trött på klassisk Tortillataco? Prova då denna ljuvliga tacogratäng med mycket smak. Extra krämig blir den av mjukost och creme fraîche. Att toppa gratängen med lite extra nachochips förhöjer denna paj ordentligt. Det är viktigt att få in lite krisp i pajen för att den inte "bara" ska vara mjuk rakt igenom. O Om Tacogratängen inte är krämig så är det inte alls lika gott. Därför gör jag alltid min extra krämig. Och hemligheten bakom en extra krämig tacogratäng är mjukost och creme fraîche. Tacogratäng, 6 port: Ingredienser: 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 500 g färs av valfri sort 40 g tacokrydda 1 dl vatten 230 g (1 burk) tacosås - medium 2 dl majs 2-3 tomater 2 nävar tortillachips cheddar 1 burk Crème bonjour - tacosmak 2 dl crème fraiche 2 dl riven ost + extra tortillachips Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 225°C och tag fram en ugnsfast form. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Hacka löken och riv vitlöken, ner i pannan. Stek tills löken blivit mjuk och tillsätt då färsen. Stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt Tacokrydda, vatten och tacosås. Rör ner majsen och låt köttfärsen puttra 5 minuter. Häll ner köttfärsen i formen. Krossa tortillachipsen lätt och rör ner de i färsen. Blanda crème bonjour med crème fraiche och bred det över köttfärsen. Skiva tomaterna och lägg dem över crème fraiche- blandningen. Toppa med riven ost. Stick ner ett gäng tortillachips. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Serveras gärna med en god sallad och extra tortillachips. Lycka till! Och ha en toppenfin tacofredag. Kram ♥