Vad passar bättre att mumsa på idag än en ljuvlig Surdegspizza?Lillelördag och allt. Gör pizzadegen nu på förmiddagen och grädda av pizzorna senare i eftermiddag med familjen. Jag har toppat mina pizzor med hemgjord tomatsås, ost, tomater, paprika & basilika. Det är min favvo! Surdegspizza, 2 st: Pizzadeg: 85 g aktiv surdegsgrund 10 g olivolja 120 g vatten 150 g vetemjöl 100 g dinkelsikt 6 g salt Gör så här: Rör ihop ingredienserna till en smidig deg. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i rumstemperatur i ca. 5-6 h, alternativt i kyl om du ska jäsa ett par timmar längre än så. Tomatsås: 400 g tomater, hackade 2 vitlöksklyftor Valfria örter salt & svartpeppar efter smak Gör så här: Koka ihop alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme. Låt puttra i ett par minuter och låt sedan svalna. Fyllning: tomatsås 200 g riven ost 1 stor paprika 10 körsbärstomater basilika Grädda Pizzan: Börja med att sätta ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt mitt i ugnen. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Tryck ut till två jämnstora pizzor med en tjock kant runt. Förgrädda sedan botten i 2 minuter mitt i ugnen. Bred på tomatsås och strö över ost samt toppa med grönsaker. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Hoppas att det ska smaka! Och att ni får en superfin dag. Kram ♥