Hej freeeedag & fina vänner! Har sett fram emot denna fredag mycket. För i helgen är jag så gott som ledig. Stressar som en tok idag för att hinna jobba klart allt innan sambon hämtar upp mig. Vi ska till Dalarna över helgen. Robert ska ha ett träningsläger där uppe på söndag. Så på söndag är första gången sedan 18 juli 2015 som han kommer att köra motorcykel igen. ÄNTLIGEN! Som han har längtat. Och jag också. Han är liksom mycket gladare när han får köra motorcykel. Även mindre rastlös och irriterad.. Och så är han hemma lite mindre vilket kan vara bra när jag jobbar så mycket nu i vår. Win win win alltså! Haha.. :)) Idag har jag lyxat till det med en SUPERGOD lunch. Firar lite idag, i min ensamhet. Jag firar mina framgångar. Så jag bakade en Surdegspizza som jag mumsade i mig. SÅ otroligt gott. Surdegspizza är bland det godaste jag vet för tillfället. Har cravings på allt med Surdeg. Mums. Tur att det blev en degbit kvar som jag gör en pizza av lagom till sambon kommer hem så att vi kan äta i bilen på väg. Jag valde att göra en italien-inspirerad pizza. Tomatsås, mozzarella, prosciutto, tomater och ruccola. Jag älskar italienska pizzor med alla dess härliga fyllningar och toppingar. Och denna pizza är verkligen något utöver det vanliga. När det kommer till Surdegspizzor så föredrar jag en tunn botten med tjocka, krispiga kanter. Kanterna ska liksom bli som ett härligt bröd. Ja, ingen annan pizza kan mäta sig mot en hemgjord Surdegspizza. Vilken är din favoritpizza? Surdegspizza, 2 st: Pizzadeg: 85 g aktiv Surdegsgrund 10 g Olivolja 120 g Vatten 150 g Vetemjöl 100 g Dinkelsikt 6 g Salt - Rör ihop ingredienserna till en smidig deg. Sätt plastfolie på bunken. Låt jäsa i rumstemperatur i 5-6 h, till dubbel storlek. Tomatsås: 1/2 burk Tomatkross 2-3 Vitlöksklyftor, finhackade Valfria, torkade örter Salt & Svartpeppar - Koka ihop alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme. Låt puttra ett par minuter och låt sedan svalna. Fyllning: 200 g Riven ost av valfri sort 200 g Mozzarella Prosciutto Ruccola Körsbärstomater - Skiva mozzarellan i jämntjocka skivor. Dela prosciutto i mindre bitar och skär tomaterna på hälften. Grädda Pizzan: Börja med att sätta ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt mitt i ugnen. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Tryck ut till två jämnstora pizzor med en tjock kant runt. Förgrädda pizzabotten i 2-3 minuter. Bred på tomatsås och strö över ost. Lägg på mozzarella. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter och tag sedan ut pizzan. Lägg på prosciutto och grädda i ytterligare 8-10 minuter. Strö över ruccola och tomater innan servering. Lycka till med Pizzabaket! Och ha en fin fredagkväll kära vänner. Var rädda om er! Kram, Frida ♥