Hemlagad pizza! Med en bra pizzadeg som grund kan du göra pizzor där en köpt pizza inte har någon chans. Denna är vegetarisk - men fyllning väljer du givetvis själv. Denna pizza gjorde min man och jag var skeptiskt på sättet han gjorde denna. Jag sade lite lätt irriterat "Robert! Denna är överjäst!!!". Flinande körde han in den på den heta plåten i ugnen och sade "vänta så ska du få se". Och resultatet? Det blev den GODASTE pizza jag någonsin har ätit. På riktigt alltså! Och tro mig, jag har provat pizza hela vägen till italien, och längre ändå. Vad han gjorde, som jag aldrig tidigare gjort, var att han jäste den efter att han hade toppat med fyllningen. Den jäste på spisen som var riktigt het. Därför trodde jag även att pizzan var överjäst. Men den blev perfekt. Krispig, seg och härlig. Hemlagad Pizza, 1 plåt: Ingredienser Pizzadeg: 50 g jäst 3 dl vatten 0.5 dl olja 6 d vetemjöl 2 tsk salt 2 tsk strösocker Topping: 0.5 burk tomatkross 1 stor vitlöksklyfta 2 buffelmozzarella 2 dl riven ost salt & svartpeppar efter smak + ruccola + körsbärstomater + parmesan Gör så här: Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt sedan ljummet vatten, olja, salt, strösocker och vetemjöl - lite i taget. Arbeta ihop en smidig deg. Låt sedan jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°c och sätt in en plåt eller baksten i mittendelen av ugnen. Stjälp upp degen på mjölat bakplåtspapper på plåt. Drag ut degen så att den täcker plåten och toppa sedan med tomatsås. Riv sedan vitlöken över tomatsåsen. Krama ur mozzarellan ordentligt och smula den över pizzan. Toppa sedan med den rivna osten, salt och lite svartpeppar. Låt sedan jäsa i 10-15 minuter, gärna på den heta spisen (på plattorna). Skjutsa in pizzan på den heta plåten/stenen i ugnen och grädda i ca. 10-15 minuter. Tag ut och toppa med ruccola, halverade körsbärstomater och lite hyvlad parmesan. Hoppas att det ska smaka! ♥