<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5655.jpg"> </a>Hej på er mina fina vänner. ♥<br /> Idag måste jag få dela med mig av mitt recept på Hemgjord Pizza.<br /> Denna pizza gjorde jag igår och det blev utan tvekan den godaste pizza som jag någonsin ätit.<br /> Någonsin. Tveklöst. Det enda jag saknade var oxfilé, men det hade jag ingen hemma igår så det fick bli en vegetarisk variant. Hur gott som helst.<br /> Jag ska göra denna pizzadeg, tomatsås och pizzasallad till helgen då min sambo kommer hem.<br /> Han älskar hemgjord pizza och vill gärna ha en med mycket mozarella, tomat, oxfilé, lök och massa vitlök.<br /> Så i helgen blir det Pizzakalas här hemma. Måste bjuda in lite nära och kära också.<br /> Alla förtjänar att få smaka på denna pizza!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5644.jpg"> </a>På pizzan är det ett laget hemgjord Tomatsås.<br /> Väldigt enkel och oerhört god. Tomatkross med chilismak ger den det lilla extra.</p> <p style="text-align: center"><em>Tomatsås:<br /> </em>1 burk Krossade tomater med Chili, 400 g<br /> 1 stor Vitlöksklyfta<br /> 1 stor Gul lök<br /> 3 msk Olivolja<br /> 1.5 msk Oregano, torkad<br /> 1 krm Svartpeppar<br /> 0.5 tsk Salt</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Häll tomatkross, olja och kryddor i en kastrull.<br /> Hacka den gula löken fint och tillsätt den tillsammans med pressad vitlök i tomatkrosset.<br /> Sätt på medelhög värme och låt puttra i 5 minuter.<br /> Ställ åt sidan och låt svalna.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5652.jpg"> </a>Hemgjord Pizzasallad är ett måste, inte sant?<br /> Fast om jag ska vara ärlig så blev pizzan så god att pizzasalladen knappt blev avsmakad igår.. :-)</p> <p style="text-align: center"><em>Pizzasallad:<br /> </em>400 g Vitkål, strimlad<br /> 2 msk Matolja<br /> 2 msk Ättika, 12%<br /> 2 msk Strösocker<br /> 2 krm Salt<br /> 1 krm Svartpeppar<br /> Lite italiensk Salladskrydda & Oregano</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Lägg den strimlade kålen i ett durkslag och slå över kokande vatten, detta gör vitkålen lite mjuk.<br /> Lägg sedan över den i en stor bunke och tillsätt resterande ingredienser, blanda väl.<br /> Om du önskar kålen ännu lite mjukare så kan du banka på den med en mortel, det gör att ättikan kan träna in i kålen lite fortare vilket i sin tur gör kålen mjuk och god.<br /> Sätt plast över skålen och ställ den i kylskåpet i ett par timmar innan servering.<br /> Den kan med fördel stå i kylskåpet över natten innan den ska serveras.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5626.jpg"> </a>Och nu till det bästa - Pizzabotten!<br /> Det är den som gör hela pizzan. Så god blev den!<br /> Och det är viktigt att inte låta sig skrämmas av att den får mycket färg.<br /> Det är när den blir lite bränd i kanterna som den är som allra, allra godast.</p> <p style="text-align: center"><em>Pizzadeg:<br /> 25 g Jäst<br /> 3 dl Vatten, kallt<br /> 3 msk Olivolja<br /> 7-8 dl Vetemjöl<br /> 1.5 tsk Salt<br /> </em></p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att smula jästen i en bunke och häll sedan över vattnet.<br /> Tillsätt olja, vetemjöl och salt.<br /> Knåda för hand i 10-15 minuter, tills du får en fin och elastisk deg.<br /> Om den är för kladdig så tillsätter du mer mjöl.<br /> Låt jäsa i bunken under en bakduk i 2 h.<br /> -<br /> Sätt ugnen på 250°C.<br /> Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord.<br /> Dela den på mitten och arbeta ut två stora, runda pizzor.<br /> De blir nästan lika stora som en "normalstor" plåt.<br /> Lägg bottnarna på bakpapperklädda plåtar.<br /> Låt jäsa i 5 minuter innan du förgräddar dem i 6-7 minuter längst ned i ugnen.<br /> Tag ut och låt svalna en aning.<br /> -<br /> Nu är det dags att lägga på fyllning.<br /> Du börjar med tomatsås, sedan massor med ost och till sist det du nu vill ha på.<br /> Jag hade 1/2 paprika 1/2 gul lök och lite basilikablad på mina pizzor.<br /> -<br /> Grädda en pizza i taget i den övre delen av ugnen i 10-12 minuter.<br /> Vill du ha en mjukare botten så drar du ner på tiden i ugnen.<br /> Men jag hade till och med lite längre än 12 minuter i ugnen just för att jag älskar krispiga kanter och god, frasig botten.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5618.jpg"> </a>Sedan är det bara att slicea upp din pizza och börja njuta!</p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> <div class="meta"></div> </div> </div>