Halloumiburgare i miniformat med grönsaker, cheddarost och hot sauce. Så gott att du ätit en handfull burgare innan du hunnit blinka. Att servera dem i miniformat gör det hela lite festligare tycker jag, inte sant? Som lite tapas! Detta recept gjorde jag i ett jobb där Fazer var kund. De var med i sommarfoldern som jag gjorde med dem. Så himla roligt att jag nu även får dela receptet här med er, inte sant? Halloumiburgare med hot sauce, 8 st. mini: Hot sauce: 250 g chilifrukt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1.5 dl vitvinsvinäger 1 dl vatten 1 dl tyrkisk peber - original eller megahot 25 g mörk choklad, 70% - jag använde fazer 1 tsk salt Halloumiburgare: 2 st hamburgerbröd - jag använde Fazer flerkorn 1 pkt halloumi á 400 g 2 skivor cheddar sallad röd lök paprika hot sauce (recept längre ned) Gör så här: Hot sauce: 1. Skölj chilin, skala- och grovhacka lök och vitlök. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt koka ihop i 5 minuter - tills allt mjuknat. Rör om då och då. 2. Häll sedan blandningen i din mixer och mixa slätt - du kan även använda stavmixer, häll sedan upp på burk med tätslutande lock och låt stå i kylskåp i tre dagar. När tre dagar har gått så silar du såsen i en finmaskig sil. 3. Häll sedan upp på flaska och förvara i kylskåp. Halloumiburgare: 1. Börja med att dela halloumin i 8 jämnstora delar. Stek dem sedan på medelhög värme tills de blivit genomstekta och fått en fin färg. 2. Dela cheddarosten i 4 jämnstora delar och lägg en del på varje bit halloumi. Dela bröden i fyra delar. 3. Montera ihop din hamburgare som du önskar, med grönsaker och hot sauce. Hoppas att det ska smaka! ♥