Grekisk grönsaksgryta. Denna rätt är egenkomponerad efter en grönsaksgryta som vi åt i Grekland i höstas. Vi fick aldrig något recept men jag skrev ned ingredienserna som jag kände var i grytan. Sådant är fantastiskt tycker jag! Den påminner om en Ratatouille, fast ändå så långt ifrån på något vis. Jag kommer att kalla den för Grekisk grönsaksgryta. Prova vetja, jag tror ni kommer att gilla denna! Toppa med lite olivolja, smulad fetaost och persilja. Åtminstone fetaosten, för den gör skillnad! Jag äter gärna denna rätt med ris som jag kokat med grönsaksbuljongtärning. Grekisk grönsaksgryta: Ingredienser: 3 msk olivolja 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 stora tomater 2 röda paprikor 1 aubergine 1 zucchini 2 msk tomatpuré 2 burkar tomatkross á 400 g 2 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 msk torkad basilika 1 msk torkad persilja 1 msk torkad oregano 1 nypa chiliflakes salt & svartpeppar efter smak Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 200°c. 2. Hacka lök, vitlök och alla grönsaker. 3. Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt lök och vitlök, låt fräsa på medelhög värme tills det mjuknat. 4. Tillsätt sedan de hackade grönsakerna och låt fräsa i ett par minuter. 5. Rör ner tomatpuré, tomatkross och vatten. Tillsätt sedan buljongtärningar och alla kryddor. 6. Låt puttra under lock i tio minuter och tag sedan fram en ugnsform. 7. Häll över allt i formen och låt sedan stå i ugnen i 20 minuter. 8. Toppa gärna med lite olivolja, fetaost och persilja när du tagit ut grytan ur ugnen. Serveras med ris och ett gott bröd vid sidan! Hoppas att det ska smaka! ♥ Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥