<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/08/img_7380.jpg"> </a>God eftermiddag fina vänner!<br /> Vilken härlig dag jag har haft idag.<br /> Massa bus ute i trädgården med hundarna i morse som vilken morgon som helst.<br /> Sedan började jag med maten, köttfärssås som skulle få puttra länge, länge på spisen.<br /> Jag bjöd över min pappa på lunch och sedan bar det iväg till Hedemora där vi köpte Västeråsgurka, tomater och plockade en hink med jordgubbar.<br /> Vi mötte även svärmor för en god glass i solen. Supermysigt!<br /> Nu är vi hemma igen, sambon gör sig redo för att åka till sin pappa och jag ska jobba. Har massor jag vill hinna med innan det blir mörkt.<br /> Bland annat ska jag marinera Jordgubbar, lägga in gurka på två olika vis, baka kärleksmums och syltsnittar.<br /> Men innan jag börjar så vill jag dela med mig av receptet på dagens lunch. SÅ gott!<br /> Det är faktiskt på riktigt den godaste köttfärssås jag någonsin ätit, och tro mig när jag säger att jag ätit en hel del olika köttfärssås i mitt liv.. ;-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/08/img_7378.jpg"> </a>Vad går egentligen upp mot en köttfärssås som fått puttra i en gryta på spisen i ett par timmar? Inte mycket, om ni frågar mig.</p> <p style="text-align: center"><i>Fridas köttfärssås, 6 port:<br /> </i>450 g Nötfärs<br /> 1 pkt Bacon<br /> 1 stor Gul Lök<br /> 3 Vitlöksklyftor<br /> 1 stor Röd Paprika<br /> 0.5 Chili<br /> 1 burk Tomatkross med Chilismak<br /> 1 burk hela Plommontomater<br /> 3 msk Tomatpuré<br /> 2.5 msk Kalvfond, koncentrerad<br /> 1 Köttbuljongtärning<br /> 1 dl Vattem<br /> 1 dl Vispgrädde<br /> Salt + Svartpeppar efter smak<br /> 3 msk Färsk Basilika<br /> + Olja att steka i</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:</strong><br /> Börja med att värma upp oljan i din gryta, på hög värme.<br /> Skär bacon i lagom stora bitar, hacka gul lök, vitlök, paprika och chili i småbitar.<br /> När oljan är het så tillsätter du allt som du hackat. Fräs en stund.<br /> Tillsätt sedan köttfärsen och stek tills den är genomstekt.<br /> Häll på tomatkross, plommontomater, tomatpuré, kalvfond, vatten och grädde.<br /> Tillsätt sedan buljongtärningen och kryddorna, utom den färska basilikan.<br /> Låt puttra under lock i minst en timme, gärna längre.<br /> Tillsätt den färska basilikan innan servering.<br /> Servera med en god pasta!</p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div style="text-align: center"> LYCKA TILL! ♡</div> </div> <div class="meta"></div> </div> <div class="meta"></div> </div>