Pavlova med vaniljkräm, grädde och jordgubbar. En riktig sommardröm som både är enkel och rolig att baka. Marängen sköter sig själv i ugnen och sedan fyller du den med sådant du gillar allra bäst. Jag fyllde min med vaniljkräm, grädde och jordgubbar idag. Det blev verkligen en ljuvlig kombination! Pavlova är ju en marängtårta. Äggvitor och strösocker vispas samman och formas sedan till en stor (eller många små) "skål" så att man får en urgröpning i mitten där fyllningen sedan ska i. Ljuvligt tycker jag! Tidigare har jag bland annat bakat minipavlova med vaniljbakad rabarber, pavlova med jordgubb, pavlova med lemoncurd, minipavlova med kola och bär. Pavlova med vaniljkräm och jordgubbar, 10 bitar: Maräng: 5 äggvitor 3 dl strösocker 2 tsk maizena majsstärkelse Fyllning: 3 dl visprädde 2 dl vaniljkräm - recept 300 g färska jordgubbar Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 170°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5-7 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar. 3. Vänd ner majsstärleksen och klicka sedan ut marängen till en marängbotten på bakplåtspapperet, bred ut så stor du önskar, min är ca. 25 cm i diameter. 4. Sätt in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125°c. Grädda i ca. 1 h. När den släpper från pappret så är den klar – prova att lyfta lite på den efter ca. 45 minuter. 5. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt. 6. Toppa med vaniljkräm, lättvispad grädde och jordgubbar.