Pavlova med chokladkola, fluffig grädde och krispig daim. Serveras i portionsform.Nej, jag får inte nog pavlova i miniformat. Det är bland det bästa jag vet tror jag, och det kanske är för att det är så enkelt att baka? Roligt att variera? Fint rent utseendemässigt? Eller kanske för att det är så förbaskat GOTT! Tidigare var favoriten min minipavlova med vaniljbakad rabarber, men nu tar dessa priset. Med en len chokladkola, fluffig grädde och daim. Mums! Se hur den ser ut när jag delat den på mitten! Det bästa med att forma marängen som små skålar är helt klart att det finns plats för så himla mycket fyllning, inte sant?Pavlova med chokladkola, 12 st:Maräng:3 äggvitor2 dl strösocker1 tsk majsstärkelse1 tsk saft från citronChokladkola: 100 g mörk choklad, 70%1.5 dl karamelliserad mjölk – denna (adlink)Topping:3 dl vispgrädde 1 st. dubbeldaimGör så här:Maräng: Börja med att sätta ugnen på 160°c över/undervärme och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna –när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar. Vänd ner majsstärleksen samt citronsaften och rör om.Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar.Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, grädda mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.Chokladkola: Smält chokladen på låg värme i en kastrull, rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Tag av från värmen och rör ner den karamelliserade mjölken. Rör till en len, tryffelliknande smet.Fyll marängskålarna med chokladkola och toppa med lättvispad grädde och finhackad daim. Lycka till! Glöm inte att spana in min instagram för mer inspiration.