[caption id="attachment_2146477371" align="aligncenter" width="640"] Chokladpavlova passar vid barnkalas såväl som dessert efter en högtidsmiddag. De ser både festliga ut och smakar ljuvligt.[/caption] Chokladpavlova, 6 st: 4 äggvitor 2 dl strösocker 100 g mörk choklad Börja med att sätta ugnen på 120°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp äggvitor i en rostfri bunke, med elvisp eller i en assistent. Vispa till ett fluff, tillsätt sedan lite strösocker i taget medan du vispar på högsta hastighet. Vispa till ett blankt och styvt marängfluff. Smält chokladen och ringla ner den i marängsmeten, rör om slarvigt. Klicka ut 6 jämnstora maränger på plåten och gör sedan gropar i mitten av varje med hjälp av en sked, så att det blir som skålar. Grädda mitt i ugnen i ca. 1 h, när marängerna släpper från pappret så är de klara. Stäng då av ugnen och låt stå på eftervärme tills ugnen svalnat helt. Fyll marängerna med det du önskar. [caption id="attachment_2146477379" align="aligncenter" width="640"] Servera med lättvispad grädde och färska bär. Eller varför inte vaniljglass och chokladsås?[/caption] Fler recept på maränger: Nutellamaränger Marängtårta Färgglada maränger Chokladmaränger Marängskålar