<div style="text-align: center"> <div> </div> <div>Denna vecka är det Citrus-tema på bloggen.<br />Jag började faktiskt lite försiktigt redan i fredags med ett recept på Citronsorbet.<br />Och igår fick ni ett recept på en himmelsk Lemon Curd, och idag kommer ni att få ett recept som kräver just Lemon Curd. </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Idag har jag nämligen fotat mina Marängskålar som jag gjorde sent igår kväll.<br />Innan fotografering fyllde jag dem med min Lemon Curd.<br />Dessa små godbitar kommer att ta er till himlen. Söt maräng möter syrlig Lemon Curd.<br />Ja, ni förstår säkert själva. Himmelskt!</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Som många av er säkert redan vet så är Maräng & Lemon Curd en smakkombination som får smaklökarna att dansa i takt. <br />Ni måste prova dessa innan ni förstår <strong>hur</strong> ljuvligt det smakar.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Dessa små marängskålar är även väldigt roliga att göra, och inte alls särskilt svåra.<br />Nu ska ni få receptet!</div> <div> </div> <div><em>Marängskålar:<br /></em>4 Äggvitor<br />1/2 tsk Citronsaft<br />2 1/2 dl Strösocker<br />-<br />+ Lemon curd som fyllning</div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:<br /></strong>Börja med att sätta ugnen på 100°C.<br />Vispa äggvitorna till ett fast skum i en väl rengjord och torr bunke.</div> <div>När det bildas spår av vispen så tillsätter du citronsaften.</div> <div>Vispa sedan ner strösockret lite i taget på hög hastisghet.<br />Fortsätt vispa och tillsätta socker i ca. 5 minuter.<br />Marängen är klar om det bildas styva toppar när du lyfter upp vispen.</div> <div>Sleva ner marängsmeten i en stor spritspåse med valfri (inte för stor) tyll.<br />Spritsa ut runda plattor, ca. 3-5 cm i diameter.<br />Spritsa sedan ringar på varandra, som väggar på dessa plattor.</div> <div>Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.<br />Sätt sedan en sked i springan till ugnsluckan så att fukten kommer ut.<br />Grädda tills marängerna släpper från pappret 1 1/2 - 2 h.<br />Låt stå kvar i avstängd ugn över natten.</div> <div>-<br />Fyll sedan med lemoncurd! </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div>