<div style="text-align: right"> <div> </div> <div style="text-align: center">Nya favoriten att baka är Maränger. I alla fall just nu.<br />Det är en utmaning att baka maränger och jag vet att väldigt många tycker att det är svårt att få till marängerna precis så som man vill ha dem. Jag tycker själv att det är ganska svårt ibland. Eller så kanske vi sätter upp för höga förväntningar? Det är trots allt inte superenkelt att vispa upp en smet till 65 grader över vattenbad utan termometer och elvisp. Men jag lyckades och jag har aldrig nåognsin gjort varken godare eller finare maränger tidigare.</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> <div> </div> <div>Och när jag bakar maränger så gör jag hellre få och stora än många och små.<br />Så av ett recept med 8 äggvitor fick jag "endast" ihop sex väldigt stora maränger. Lagom tycker jag! :-)</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Maränger är som konst för mig. De är vackra att se på och jag önskar att jag kunde tapetsera väggarna med dem.<br /> Vad som är så bra med det är ju att man faktiskt äter med ögonen först, så det måste se gott ut! </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> <div> </div> <div>Vem kan motstå en stor och luftig maräng med en härligt seg kärna och smak av mörk choklad?<br />Det kan inte jag! Och om ni inte heller kan det, så kan det vara bra att ha ett recept på dessa maränger!</p> </div> <div> </div> <div><em>Stora, sega Chokladmaränger:<br /></em>8 Äggvitor<br />5 dl Strösocker<br />100 g Choklad, mörk</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:<br /></strong>Börja med att sätta ugnen på 125°C.<br />Klä en plåt med bakplåtspapper.<br />Separera äggen - gulor och vitor.<br />Vitorna läggs i en rostfri bunke och blandas med sockret.<br />Sänk ned bunken i sjudande vatten.<br />Marängsmeten ska nu komma upp i 60-65 grader under konstant vispning. <br />När den är 65 grader så tar du bort den från värmen och fortsätter vispa, nu gärna med en elvisp eller i en assistent.<br />Vispa på hög hastighet till marängsmeten har svalnat helt.<br />Smält under tiden chokladen och ställ den åt sidan.<br />När marängsmeten är färdigvispad så häller du ner chokladen och vänder om smeten med hjälp av en slickepott.<br />Använd två stora skedar till att klicka ut maränger på plåten. <br />Jag fick ut sex stora maränger av denna smet.<br />-<br />Grädda marängerna i mitten av ugnen i ca 1 timme och 30 minuter.<br />När de släpper från bakplåtspappret så är de klara.</p> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div>