Okej, mina vänner. Ni vet förmodligen redan att jag älskar långpannekakor. Och att jag säger att alla långpannerkakor är såå goda. Och de är ju goda. Och denna, den är SÅ god! En saftig sockerkaka med smak av vanilj. Och så en crumble med smak av kanel som sjunker in i kakan. Jamen det är så gott. Så gott. En perfekt picknickkaka. Jag har redan packat ner min i kakburken redo att tas med ut på picknick senare i veckan. Ni ser ju hur saftig kakan är, och crumblen är lite härligt seg sådär. Muuums! Sockerkaka med kanelcrumble, 25 bitar: Kanelcrumble: 200 g smör 2 dl strösocker 2 msk malen kanel 5 dl havregryn Sockerkaka: 100 g smör 3 dl mjölk 2 ägg 3 dl strösocker 7 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1 nypa salt Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (30x40 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Kanelcrumble: Smält smöret och tillsätt strösocker, kanel och havregryn. Rör ihop och låt stå. Sockerkaka: Smält smöret och rör ner mjölken, låt stå. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig och varva de torra ingredienserna med smörblandningen under omrörning i äggfluffet. Vänd runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och klicka över kanelcrumblen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär kakan i rutor. Lycka till med din sockerkaka! Hoppas att det ska smaka. Kram! ♥