Silviakaka i långpanna är en klassiker för många, och så även för mig. Och när jag bakade denna här om dagen så kom jag på ett knep för att få sammetslen, lätt och luftig glasyr. Alltså den blir så oerhört bra. För visst är vi många som kämpat med glasyren till en silviakaka förr? När den nästan blir att smaka lite av ägg, och så blir den tung och trist. Men inte längre! Precis som när jag bakar mina kärleksmums så sticker jag ner ett litet sugrör i kakan ett par gånger, för att göra små hål i kakan där glasyren sen kan rinna ner. Som ni ser här på bilden ovan så blir det en väldigt härlig överraskning när en sätter tänderna i kakan sen. En kaka fylld med glasyr både ovanpå och inuti, för det kan aldrig bli för mycket av den varan om du frågar mig.Silviakaka i långpanna, 24 bitar:Kaka:5 ägg 5 dl strösocker1 msk vaniljsocker2.5 dl kallt vatten5 dl vetemjöl1 msk bakpulverGlasyr:350 g smör2.5 dl strösocker1.5 msk vaniljsocker4 äggulorGarnering: 2.5 dl kokos eller strösselGör så här:Sätt ugnen på 175° grader över/undervärme och klä en långpanna (40x30 cm) med bakplåtspapper.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp, vispa på hög hastighet i ca. 3 minuter.Tillsätt vattnet och vispa ihop snabbt.Vänd sedan ner vetemjöl och bakpulver med en slickepott, arbeta försiktigt ihop en slät smet.Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.Glasyr: Smält smör och strösocker i en kastrull, under omrörning.Tag av från värmen och låt svalna en aning. Tillsätt sedan vaniljsocker och äggulor - vispa med elvisp på hög hastighet i ett par minuter, tills smeten tjocknat och du fått en fluffig och fin glasyr.Tag ut kakan och gör små hål i den med hjälp av ett sugrör, eller annat runt (t.ex. skaft av en träslev).Häll på glasyren och strö över kokos. Låt svalna helt innan du skär i rutor. Lycka till med din silviakaka i långpanna! Och glöm inte att kika in hos mig på instagram.