Silviakaka, är inte det en himla god kaka? Vaniljdoftande långpannekaka som är enkel att baka och räcker till många. Jag gillar verkligen denna kaka! Mycket vanilj vill jag att den ska smaka, och ibland kan jag även riva ner lite citronskal för att få in lite syra i kakan. Även det blir supergott! Silviakaka i långpanna, ca. 30 bitar: Ingredienser: 5 ägg 4.5 dl strösocker 3 dl kallt vatten 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Glasyr: 200 g smör 2 dl strösocker 2 äggulor 1 msk vaniljsocker Garnering: Kokos eller strössel - eller en blandning av båda Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan vattnet och rör ihop. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och salt och rör ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Testa med en sticka - den ska vara helt torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna. Glasyr: Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Låt koka i några minuter under ständig omrörning. Bred ut på kakan och strö på kokos/strössel. Låt svalna och skär sedan i rutor. Se så saftig och god kakan ser ut! Visst? Den blev himla god! Och lite härligt gul, vilket jag tycker är perfekt nu inför påsk. :-)