Hjälp alltså, vad god denna Rabarberkaka blev. Och vet ni vad det bästa är med denna kaka (förutom att den är ljuvligt god)? Det är att den är ofantligt enkel att baka! Både smuldegen som toppar kakan samt själva smeten till kakan mixas ihop i en matberedare. Supersnabbt, superenkelt och supergott! Världens enklaste och godaste rabarberkakan med en härligt doftande smak av kanel. Jag smakade ett par rutor, och sedan fick min pappa ta med resten till sitt AA-möte i fredags. Det blev minst sagt mycket uppskattat med Rabarberkakan på mötet. Så himla roligt att glädja andra med mina enkla bakverk. Rabarberkaka i långpanna, 20 stora bitar: Ingredienser: 200 g rabarber 1 msk strösocker & 1 msk kanel 250 g smör 3 dl strösocker 8 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tssk vaniljsocker 3 ägg 1.5 dl mjölk 1 dl naturell yoghurt Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (30x40cm) med bakplåtspapper. Hacka rabarbern och blanda med 1 msk strösocker och 1 msk kanel, ställ åt sidan. Smält smöret och låt det svalna. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop till en smuldeg. Tag ur 3 dl smuldeg och ställ åt sidan - detta ska smulas över kakan. Tillsätt ägg, mjölk och yoghurt i matberedaren. Arbeta snabbt ihop till en klumpfri smet. Bred ut smeten i långpannan. Fördela rabarbern jämnt över kakan och strö sedan smuldegen över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–30 min. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Hoppas att det ska smaka! ♥