Inlägget innehåller en länk till min egen webbshop. Havrekakor i långpanna med massor av mörk choklad. En kaka som får varje människa på fall. Att baka i långpanna ger många småkakor på nolltid. Fyll en kakburk, frysen eller ge bort till nära och kära. Här blir det kakor så det står härliga till. Enkla att baka är de också, dessa ljuva småkakor! Se här så goda de ser ut, dessa sega havrekakor i långpanna. Kanten blir krispig och mitten blir seg. Fylld med så mycket choklad att en nästan får skämmas. Men bara nästan. Ursprungsreceptet är mitt recept på havrekakor med choklad.TIPS:* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix (ex. semper) och havregryn mot glutenfri havregryn.* Förvaring/hållbarhet: Förvara i en burk med tättslutande lock i skafferi (2 veckor) eller frys (3 månader).Havrekakor i långpanna, ca. 45 rutor:Ingredienser: 300 g rumsvarmt smör3 dl strösocker3 dl vetemjöl6 dl havregryn 1 msk vaniljsocker1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver:1 nypa salt200 g mörk chokladGör så här:Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt (40x30 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Rör smör och strösocker mjukt med elvisp.Tillsätt de torra ingredienserna (ej chokladen) och nyp ihop till en smidig deg med händerna. Tryck ut degen på plåten och toppa med den hackade chokladen, tryck ner den en aning i degen.Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter - tills kakan fått en fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär i rutor. HÄR finns denna ljuva bakplåt att köpa! Min egendesign, som vi säljer i webbshoppen. :)Lycka till med bakningen. Hoppas att det ska smaka! :)