Citronkaka med vaniljfrosting. Ja, alltså en galet saftig och ljuvlig långpannekaka med touch av citron och sedan toppas med en len vaniljfrosting. Denna kaka blir kalasets höjdpunkt, det är ett som är säkert. Citronkaka med vaniljfrosting, ca. 20 bitar: Kaka: 200 g smör 1 dl mjölk (gärna med hög fettprocent) 4 ägg 3 dl strösocker skal från 1 citron saft från 1/2 citron 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Frosting: 200 g rumsvarm philadelphia 100 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker Gör så här: Kaka: 1. Sätt ugnen på 180°c och klä en form 25x35 cm med bakplåtspapper. 2. Smält samman smör och mjölk, låt stå. 3. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter, tillsätt sedan citronskal- och saft. Rör ihop. 4. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål för sig och tillsätt dem sedan tillsammans med smörblandningen ner i äggvispet. Arbeta ihop en klumpfri smet. 5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter, tills stickan är torr. Tag ut och låt svalna helt. Frosting: 1. Vispa samman alla ingredienser till ett fast fluff. Vispa gärna med elvisp på hög hastighet i ett par minuter. 2. Bred frostingen på kakan och skär sedan i bitar. Toppa eventuellt med lite extra rivet citronskal. Hoppas att det ska smaka. ♥