Blåbärskaka är väl ändå en av de allra godaste kakorna? Håller ni inte med? Jag är faktiskt inte överförtjust i att äta blåbär färska, men att ha dem i bakverk är bland det bästa jag vet. Allra helst i sockerkakor och muffins. Denna har jag provbakat ett par gånger för att få fram ett så himla bra recept. Nu känner jag mig nöjd, så idag tänkte jag dela receptet med er. Min blåbärskaka bakas i långpanna och innehåller lite citronskal. Det ger en väldigt härlig syra till kakan. Vanilj, blåbär och citron är verkligen en ljuvlig kombination. Men om ni inte vill ha citron i er kaka så är det bara att skippa det helt. Kakan blir supergod utan också. * Smeten rörs enkelt ihop i samma kastrull som smöret smälts i, så välj en stor kastrull. Blåbärskaka i långpanna, 40 bitar: Ingredienser: 200 g smör 1 dl mjölk 4 ägg 4 dl strösocker 6 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver skal från 1 citron 1 tsk pressad citron 1 nypa salt 500 g blåbär Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Smält smöret i en stor kastrull, tag av från värmen och låt svalna i ett par minuter. Rör sedan ner mjölk och ägg. Tillsätt strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, citronskal- och saft samt saltet. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen. Strö blåbären över smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Tag ut och låt kakan svalna innan du delar den i bitar. TIPS! Rulla blåbären i 2 msk vetemjöl så förhindrar du dem från att sjunka till botten av formen. Smeten rör du enklast ihop med en visp, gärna ballongvisp. Kakan går utmärkt att frysa. Du kan göra kakan med både frysta och färska blåbär. Hoppas att det ska smaka! Glöm inte att tagga #bakamedfrida om du publicerar en bild på kakan på din instagram. Det är väldigt roligt för mig att kunna se era fina bakverk. Kram! ♥