Vegansk kladdkaka med oreofrosting som smakar av vanilj. Så ljuvligt god! Ni bara måste prova denna - vegan eller ej!! Kladdkakan blir allra godast om den får bakas en dag i förväg för att sedan stå till sig i kylskåpet över natten. Då blir den perfekt kladdig rakt igenom och lite härligt seg.TIPS: Glutenfritt: Byt vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och byt kakorna mot glutenfritt alternativ.Vegansk kladdkaka med oreofrosting, 10 bitar:Kladdkaka: 130 g mjölkfritt margarin1 dl havregrädde3 dl strösocker2.5 dl vetemjöl3 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 nypa saltOreofrosting:150 g växtbaserad cream cheese3 dl växtbaserad vispgrädde0.75 dl florsocker2 tsk vaniljsocker10 oreokakorGör så här:Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme.Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant.Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havregrädde. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska ”vobbla” lite i mitten när den är klar.Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet.Frosting: Vispa alla ingredienser utom kakorna till ett fast fluff - använd gärna elvisp.Hacka oreokakorna och vänd ner dem i frostingen - spara lite smul till garnering.Bred frostingen på kladdkakan innan servering. Hoppas att det ska smaka! ♥