Vegansk Kladdkaka med oreofrosting som smakar av vanilj. Så ljuvligt god! Ni bara måste prova denna - vegan eller ej!! Kladdkakan blir allra godast om den får bakas en dag i förväg för att sedan stå till sig i kylskåpet över natten. Då blir den perfekt kladdig rakt igenom och lite härligt seg. TIPS: Glutenfritt: Byt vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och byt kakorna mot glutenfritt alternativ. Vegansk kladdkaka med oreofrosting, 10 bitar: Kladdkaka: 130 g mjölkfritt margarin 1 dl havregrädde 3 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Oreofrosting: 150 g växtbaserad cream cheese 3 dl växtbaserad vispgrädde 0.75 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 10 oreokakor Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme. Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant. Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havregrädde. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska ”vobbla” lite i mitten när den är klar. Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet. Frosting: Vispa alla ingredienser utom kakorna till ett fast fluff - använd gärna elvisp. Hacka oreokakorna och vänd ner dem i frostingen - spara lite smul till garnering. Bred frostingen på kladdkakan innan servering. Hoppas att det ska smaka! ♥