Vegansk kladdkaka. Ja, en klassisk sådan som är lite härligt seg i kanten och alldeles len och kladdig i mitten. Med lite grädde och färska bär att toppa med blir denna en riktig 10-poängare. Kladdkakan blir som allra godast om den får stå i kylskåpet i åtminstone 3 timmar, men gärna över en hel natt. Då får du en riktigt kladdig och härlig konsistens som inte rinner. Vegansk Kladdkaka, 10 bitar: Ingredienser: 130 g mjölkfritt margarin 1 dl havregrädde 3 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Topping: 3 dl grädde - jag använder sojagrädde 250 g färska jordgubbar eller andra bär Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme. Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant. Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havremjölken. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska "vobbla" lite i mitten när den är klar. Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet. Toppa med grädde & bär innan servering. Hoppas att det ska smaka. ♥