Vegansk Citronkladdkaka med jordgubbsfrosting. Ja, alltså samma topping som jag har i min himmelska jordgubbstårta, fast denna är alltså veganiserad. Förstå så ljuvligt! I denna kaka så bryts det söta i toppingen av så fint mot det syrliga i citronkladdkakan. En riktig höjdare som kommer att bakas flera gånger i sommar. Ni ser ju här hur fluffig och len toppingen ser ut. Den är enkel att vispa ihop och kan användas till mycket. Allra godast är den i tårta, dessert i glas eller som topping på en kladdis. Citronkladdkaka med jordgubbstopping, 10 bitar: Kladdkaka: 125 g mjölkfritt margarin 1 dl havregrädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2.5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Topping: 2.5 dl alpro soyagrädde 80 g oatly "på mackan" 0.5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 150 g färska jordgubbar Gör så här: Kladdkaka: 1. Sätt ugnen på 175°C 2. Smält margarinet och tag av från värmen. Tillsätt havregrädde samt citronskal- och saft, låt stå. 3. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig och rör sedan ner det i margarinblandningen. 4. Häll smeten i en smord- och kokosbröad form 22 cm. 6. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Tag ut och låt stå i kylskåpet i 2-3 timmar. Topping: 1. Vispa upp grädden hårt, låt stå. 2. Rör ihop på mackan, florsocker och vaniljsocker försiktigt i en skål för sig. 3. Tag fram grädden och rör ihop den med påmackan-blandningen. Ställ i kylskåpet. 4. Skölj, rensa och hacka jordgubbarna. Vänd sedan ner dem i gräddblandningen. 5. Bred toppingen på kakan och låt stå i kylskåpet fram till servering. Hoppas att det ska smaka. ♥