För ett par dagar sedan så visade jag en liten story på min instagram när jag bakar denna kladdis. Fick hundratals meddelanden och mail där ni frågade VAD det var för smarrig smet, och vad det skulle bli. Svaret är att det blev en ljuvlig Strösselkladdkaka. Alltså en vit chokladkladdkaka med smarrigt strössel inuti. Sååå god! Och så himla härlig att servera. Barnsligt tjusig! Jag hade i 0.75 dl karamellströssel i min kladdis, man kan ha både mindre och mer. Men jag tycker att 0.75 dl blev alldeles lagom. Strösselkladdkaka, 12 bitar: Ingredienser: 100 g smör 100 g vit choklad 2 ägg 1.5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0.75 dl strössel Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 22 cm. Smält smör och vit choklad på låg värme, låt stå. Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop lite snabbt. Arbeta sedan in smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet. Tillsätt till sist strösslet och rör ihop tills smeten blandats väl. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna en stund innan den sedan får stå i kylskåp i minst 2 timmar. Hoppas att det ska smaka. Och glöm inte att tagga #bakamedfrida på instagram ifall ni postar en bild på något ni bakat efter mina recept. Gillar att få kontakt med er på så vis. Kram!! ♥