Har ni mycket Rabarber nu? Vi har massor! De växer så det knakar. Och någonting som absolut måste bakas med Rabarber, förutom rabarberpaj, är en Rabarberkladdkaka. Har ni inte provat det så bör ni prova omedelbums! Jag har lite vit choklad i min kladdis och det söta från chokladen gör sig så himla fint ihop med det syrliga från rabarbern. Mums! Kladdkakan blir perfekt kladdig. En klick lättvispad grädde till denna kladdkaka är supergott. Rabarberkladdkaka, 10 bitar: Ingredienser: 150 g rabarber + 1 msk strösocker & 1 msk mjöl 100 g smör 100 g vit choklad 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en form (22 cm) med löstagbar kant. Skölj och hacka rabarbern, blanda den sedan med 1 msk strösocker och 1 msk vetemjöl, låt stå. Smält smöret i en kastrull och rör ner den vita chokladen. Rör om tills allt smält. Tillsätt sedan äggen - ett i taget. Rör ner strösocker, vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen. Toppa med rabarbern och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Kanten ska vara fast och mitten ska vobbla lite när kakan är klar. Tag ut och låt svalna en aning, ställ sedan kakan i kylskåpet i ca. 2 timmar. Lycka till med din Rabarberkladdkaka. ♥