Kladdkakstårta med kakdeg och chokladbollssmet. Denna tårta har ALLT. Och just idag på Kladdkakans dag passar den verkligen perfekt. Jag menar.. KOLLA på denna tårta? Hur maffig? Jag är så glad över att jag har hunnit knåpa ihop receptet, baka, fota, redigera OCH blogga om denna idag. För är det något ni ska göra idag på Kladdkakans dag så är det en kladdkakstårta! Kladdkakstårta med cookie dough & chokladbolssmet, 12 bitar: Ingredienser Kladdkaka: 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 0.5 tsk salt Ingredienser Cookie dough: 200 g rumstempererat smör 2 dl farinsocker 1 msk vaniljsocker 0.5 dl mjölk 6 dl vetemjöl 2.5 dl chokladknappar Ingredienser Chokladbollssmet: 150 g rumstempererat smör 0.5 dl kaffe 2 dl florsocker 0.5 dl kakao 0.5 dl oboýpulver 6-8 dl havregryn 1 nypa salt Gör så här: Cookie dough: Vispa upp smör, farinsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg. Chokladbollssmet: Mixa smör, kaffe och florsocker i en matberedare. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa en slät smet. Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbar kant, 20 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan resterande ingredienser och rör tillsist ner smöret. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 18 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp. Bygg tårtan: Dela kladdkakan i två lika tjocka delar. Lägg en kladdkaka på ett tårtfat. Tryck sedan ut nästan hälften av kakdegen över kladdkakan och fyll sedan på med ett lager chokladbollssmet. Upprepa samma sak en gång till. Fäst kokos på chokladbollssmetens kanter. Toppa kakan med lite smält choklad och eventuellt chokladbollar och bollar av kakdeg. Hoppas att det ska smaka. ♥