Kladdkaka med tosca. En ljuvligt god, kladdig chokladkaka som är toppad med en seg och lätt saltad tosca full med mandel. Denna kaka är en perfekt kalaskaka! Alla älskar den, både stora och små. Ni ser ju här ovan, att här har det inte slösats med tosca inte! Det ska man veta, att när en bakar kladdkaka med tosca så ska det inte slösas med godsakerna. Det är ju kolasmeten som gör hela kakan. Eller nåja, i kombination med den mörka chokladkakan som är härligt kladdig. Vid nötallergi kan du byta mandel mot kokos om det funkar, annars mot andra frön eller kärnor. Exempelvis rostade solroskärnor - det är supergott!TIPS: Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Förvaring/hållbarhet: Förvaras i burk med tättslutande lock i kylskåp (1 vecka) eller i frys (3 månader).Missa inte mina andra (hundratals) recept på goda kladdisar härKladdkaka med tosca:Kladdkaka: Kladdkaka:200 g smör100 g mörk choklad 4 ägg3 dl strösocker3.5 dl vetemjöl1 dl kakao2 tsk vaniljsocker1 nypa saltTosca: 60 g smör4.5 msk ljus sirap1 dl strösocker1 dl vispgrädde3 dl hackad sötmandelGör så här:Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form (30x20 cm) med bakplåtspapper. Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme i en kastrull. Tag av från värmen och rör ner resterande ingrediser. Rör till en slät smet. Bred ut smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter. Gör nu toscan. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt putta i 5 minuter under omrörning. Tag av från värmen. Tag ut kladdkakan ur ugnen och häll över toscasmeten - nu kommer den att sjunka ner lite på sina ställen men det är ingen fara. Ställ tillbaka formen i ugnen och grädda i ytterligare 15-20 minuter, tills toscan fått en fin gyllene färg.Tag ut och låt svalna. Ställ sedan i kylskåpet i minst fyra timmar, gärna längre.Skär i rutor och servera gärna med lättvispad grädde och bär. Eller en kula vaniljglass! Reklam för min webbshop: Bakplåt för denna kaka finner du här.