Chokladig kladdkaka med ett täcke av mjölkchokladfrosting, toppad med toffifee och hasselnötter. Ljuvligt gott och uppskattad av såväl stora som små. Det jag älskar med kladdkaka (förutom att det är SÅ gott) är att det är enkelt att baka och att det går att variera i det oändliga med godis, smaker, färger och former. Idag bakade jag denna kladdkaka som har toppats med frosting och toffifee. Den klättrade upp på en top 3- plats. Ljuvligt god! Denna funkar perfekt som en kaka att servera på ett kalas istället för tårta, inte sant? Kladdkaka med toffifee, 10 bitar: Ingredienser Kladdkaka: 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Ingredienser frosting: 200 g philadelphiaost 200 g mjölkchoklad + toffifee & hasselnötter till garnering Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form, 20 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör till sist ner det smälta smöret och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna helt i kylskåp. Frosting: Smält chokladen och låt svalna en aning. Vispa upp philadelphia fluffigt med elvisp i ett par minuter. Tillsätt sedan chokladen och rör ihop tills allt blandats väl. Bred sedan frostingen på kladdkakan och toppa med toffifee och hasselnötter. Lycka till med din Kladdkaka. ♥ Fler recept på Kladdkakor: Kladdkaka med Extra allt Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna Kladdkakebollar med Saltlakrits Kladdkaketårta After eight- Kladdkaka Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar Mjölkchokladkladdkaka Kladdkakemuffins med Nutellagömma Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde