Kladdig chokladkaka, krispiga popcorn med salt karamell. Denna kladdkaka har allt du kan önska dig. Perfekt också att slippa välja mellan popcorn och choklad till fredagsmyset. Ser ni så ljuvlig denna kladdkaka ser ut? Det är en av mina absoluta favoriter, och jag tror att även ni kommer att känna samma när ni provar denna. Kladdkaka med salta karamellpopcorn, 10 bitar: Ingredienser: 100 g smör 50 g mörk choklad 2 ägg 2.5 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 0.5 tsk salt + smör & mjöl till formen Karamellpopcorn: 1 l popcorn 1 dl kolasås med flingsalt Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra samt mjöla en springform, 20 cm. Smält ihop smör och choklad, ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, vänd sedan ner de torra ingredienserna. Rör till sist ner smörblandningen. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Kanterna ska vara fasta men mitten ska liksom vobbla lite när du skakar på formen, då är kakan klar. Låt svalna i kylskåpet i 1-2 h. Rör ihop popcorn med kolasås, toppa kakan precis innan servering. Hoppas att det ska smaka! ♥