Kladdkakor, jag får inte nog av dem. Om jag kunde så skulle jag baka kladdkakor varje dag. Men det går ju inte såklart.. Denna är dock en kaka jag skulle kunna äta varje dag. Kladdkaka med salt kolafrosting. Chokladig kladdkaka, fluffig frosting, söt kola och salt. Allt i en kaka. Himla gott och enkelt att baka. Jag använde faktiskt köpt kolasås idag. Hade en sådan tub i skafferiet som var tvungen att användas och det blev supergott. Och tänk så skönt att ibland kunna "fuska" lite. Allt behöver ju inte alltid vara hemgjort. Idag var det godare och enklare med en färdig kolasås. Men det får ni göra som ni vill såklart, om ni ska provbaka denna kaka. Kladdkaka med salt kolafrosting, 10 bitar: Kladdkaka: 100 g smör 100 g mörk choklad 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Frosting: 100 g philadelphiaost 2 dl vispgrädde 1.5 dl kolasås 1 stor nypa flingsalt - efter smak ev. hackad daim som dekoration Gör så här: Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm. Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt stå. Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16 minuter. Ställ sedan i frysen i 1 timme. Frosting: Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff. Rör ner kolasås och salt och skopa ner frostingen i en spritspåse. Spritsa frostingen över kakan och dekorera eventuellt med lite extra kolasås och hackad daim. Hoppas att det ska smaka! Lycka till. :-)