Kladdkaka med kolagömma och daim är små godbitar i portionsform.Kladdkaka med kolagömma och daim är en ny favorit här hemma! Jag bakade kladdkakan i silikonform med plats för 12 st. små kladdkakor, och de blev alldeles perfekta. Hålen gjorde jag med änden av en träslev när de sedan hade svalnat efter gräddning och så fyllde jag dem med karamelliserad mjölk. Så gott med lite krisp av daimen på toppen också. Vegansk: Byt ägg mot 2 msk havregrädde och smör mot mjölkfritt margarin. Använd vegansk kolasås och växtbaserad grädde samt godis.Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.Kladdkaka med kolagömma och daim, 12 st:Kladdkaka: 100 g smör2 ägg2 dl strösocker1.5 dl vetemjöl0.5 dl kakao1 tsk vaniljsocker1 nypa saltFyllning & Garnering:1 dl karamelliserad mjölk - denna använder jag (reklamlänk)2 dl vispgrädde1 enkeldaim (ca 28 g)Gör så här:Sätt ugnen på 175°c och tag fram en silikonform med plats för 12 st kakor, ställ den på en plåt.Smält smöret och låt stå.Rör ihop ägg och strösocker tillsammans med vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och rör ihop en slät smet.Fördela smeten jämnt i formarna och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt, gärna i kylskåpet.Gör hål i de kalla kakorna med änden av en slev, eller något annat runt. Var försiktig när du formar hålet.Fyll hålen med karamelliserad mjölk och toppa sedan med lättvispad grädde och hackad daim. Lycka till med bakningen! Missa inte fler goda kladdkakor här!